Translate

уторак, 14. март 2017.

Torteline sa nadevom





Sastojci : Za testo:

2 jajeta,
600 g brašna,
3 dl vode,
so
 
 Za fil: 

1 glavica crnog luka,
1 cen belog luka,
300 g kelja,
150 g šunke, 
4 kašike sitnog sira,
mešavina začina

 Za bešamel sos:

 50 g margarina,
 2 pune kašike brašna
,3 dl mleka,
1 žumance,
2 dl pavlake,
100 g kačkavalja

Testo: Umutiti jaja, vodu i malo soli. Zatim postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo prekriti najlon kesom i ostaviti da odmori.

Fil: Crni luk i kelj iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati kelj, te i njega kratko propržiti da omekša. Potom skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U ohlađenu smesu dodati seckanu šunku, sitni sir i začine po ukusu pa promešati.

Bešamel sos:

U odgovarajućoj šerpi otopiti margarin a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Potom naliti mlekom, dodati žumance i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. U ohlađeni sos dodati pavlaku i rendani kačkavalj i polako promešati.

Finalni postupak: Umešeno testo istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm, pa ga okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate 8×8 cm. U sredinu svakog kvadrata staviti kašičicu fila od kelja pa preklopiti na trougao. Potom suprotne stranice trougla slepiti kako bi se dobio izgled torteline.Pripremljene torteline kratko bariti u ključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu.Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati preostali fil od kelja i obarene torteline pa ih preliti pripremljenim bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 30 min.



Нема коментара:

Постави коментар