Translate

субота, 04. март 2017.

Slana posna torta




 Sastojci

    2 dl piva
    2 dl gazirane mineralne vode
    16 kašika brašna Čeković mlin
    1 kesica praška za pecivo
    1/2 kašičice soli
    8 kašika ajvara
    aleva paprika mix po želji ali ne mora

    Fil:

    2 veća barena krompira
    6 kiselih krastavčića
    100 g posnog majoneza
    200 g rendanog biljnog kačkavalja
   
Jos:

    1 kesica posnih krekera

Od navedenih sastojaka za koru žicom umutiti  testo.U veliki pleh staviti papir za pečenje i izliti smesu pa peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Čačkalicom proveriti kada je pečena.
Obaren krompir narendati kao i krastavčiće i kačkavalj ,sve sjediniti sa majonezom.
Pečenu koru ohladiti i preseći na pola po dužini.Nafilovati sa pola fila,poređati preko krekere a preko njih ostatak fila.Drugi deo kore staviti preko fila i blago pritisnuti.Gotovu tortu,najbolje sutradan,ukrasiti sa vrlo malo majoneza .



3 коментара: