Translate

петак, 10. март 2017.

Hlebna pita






Sastojci :

400 g starog hleba ,
2 jaja,
1 dl mleka,
1/2 dl ulja,
1dl pavlake za kuvanje,
1/2 dl jogurta ,
100 g sitnog sremskog sira,
1/2 praška za pecivo ,
200 g šunke,
100 g slanine,
so,
biber,
100 g parmezana.

Naseckati stari hleb na kockice i sipati u nauljenu vatrostalnu posudu. Naseckati šunku i slaninu na kockice i pomešati sa kockicama hleba.U dubljoj ciniji umutiti jaja sa sirom, mlekom, pavlakom, jogurtom, uljem i dodati 1/2 praška za pecivo. Smesa treba da bude gustine kao za palacinke.Preliti pripremljenu smesu preko naseckanog hleba i poravnati malo kako bi hleb upio smesu. Posutiparmezanom pa ukljuciti rernu na 200 stepeni kako bi hleb imao vremena da omekša. Kada se rerna ugreje ubaciti pitu i peci oko 25 min ili dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар