Translate

петак, 24. март 2017.

Štrudlice od heljdinog i ražanog brašna




Sastojci :


    300 g ražanog  brašna Čeković mlin ,
    300 g heljdinog brašna Čeković mlin,
    2 kašičice praška za pecivo
    2 kašike psilijuma,
    1 kašicica so,
    30 g rastopljenog putera
     4 dl kisele vode ili možda 4 i po ( pogledajte od testa kad zamesite )
     đem od smokve ( ili po želji )


U dublju posudu sastaviti ražano i heljdino brašno pa dodati pecivo,so,šećer otopljeni puter i sve zamesiti sa kiselom vodom.
Ostaviti testo da odmara 15 minuta, onda razvući koru premazati đemom i urolati.Seći na manje parčiće pa ređati  na pleh obložen papirom za pečenje pa peći štrudlice na  200 ºC dok ne porumene .








Нема коментара:

Постави коментар