Translate

четвртак, 27. јул 2017.

Čokoladne korpice



Sastojci

Nekoliko balona,
250 g čokolade,
malo ulja,
150 g šlaga,
2 kivija,
2 banane,
2 mandarine,
1 jabuka,
malo nara.

Istopite čokoladu na pari sa malo ulja.Naduvati balone operati  ih, i obrisati.Balone namazati uljem da bi se na kraju lakše odvojili od čokolade.Na tacnu staviti papir za pečenješ.Donji deo balona umočiti u čokoladu na kratko, izvaditi i sačekati da se višak čokolade ocedi.Zatim balone polako složite na tacnu.Tacnu sa balonima ostaviti da stoji u frižideru oko pola sata da se čokolada stegne.Balone izvaditi iz frižidera pa iglom izbušiti balone i pažljivo ih izvaditi iz činija.Šlag umutiti na uobičajen način pa napuniti činije.Voće oljuštiti i iseckati pa staviti preko šlaga.



Нема коментара:

Постави коментар