Translate

среда, 5. јул 2017.

Palačinka torta





Sastojci:
Palačinke

2 jajeta,
350 g brašna Čeković mlin,
500 ml vode,
½ kašičice šećera,
prstohvat soli
50 ml ulja

Fil

250 g sitnog sira,
100 g šunke,
100 g mariniranih pečuraka,
250 g kačkavalja,
50 g maslina

Palačinke

 U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, vodu, šećer i so. Zatim postepeno dodavati brašno i mutiti sve dok se ne dobije kompaktna masa. U tiganj sipati malo ulja i sačekati da se zagreje. Razliti kutlaču smese za palačinke, sačekati da par minuta, okrenuti na drugu stranu i peći dok ne dobije finu rumenu boju.

Fil

Sir  izmešati, pečurke ,masline i šunku  iseckati na sitne kockice, kačkavalj izrendati i pomešati sa seckanim pečurkama.
 Palačinke naizmenično filovati  sve dok se materijal ne utroši.
Ostaviti da se dobro ohladi i  učvrsti pa seći na kocke ili trouglove.


Нема коментара:

Постави коментар