Translate

петак, 07. јул 2017.

Rimske šnicle





Sastojci :

800 g svinjskog karea bez kostiju,
1 veza mladog luka,
200 g mesnate slanine u komadu,
120 g mesnate slanine u listovima,
3 paradajza,
4 dl soka od paradajza,
250 g kačkavalja,
0,5 dl ulja,
origano,
mešavina začina

 Svinjski kare iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Propržiti ih na vrelom ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom. Mladi luk očistiti i iseći na kolutove, mesnatu slaninu u komadu i paradajz iseći na kocke. Kačkavalj iseći na listove. Na malo ulja propržiti mladi luk da omekša, a potom dodati slaninu, te i nju kratko propržiti. Zatim dodati paradajz, te i njega izdinstati.Kada je paradajz napola dinstan, sipati sok od paradajza, dodati origano i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Svaku prženu šniclu prekriti listom slanine i kačkavalja.. U vatrostalnu posudu sipati umak od paradajza. Preko umaka naizmenično ređati šnicle.Pripremljeno jelo staviti u zagrejanu rernu na 200 ºC da se zapeče.


Нема коментара:

Постави коментар