Translate

четвртак, 6. јул 2017.

Rolat od čokolade i banane





Sastojci:
kora:
1 list oblande,
300 g mlevenog keksa,
150 g maslaca,
50 g čokolade,
150 g šećera u prahu,
mleko po potrebi.

fil:

0,5 l mleka,
150 g  brašna Čeković mlin,
250 g margarina,
200 g šećera
2 banane


Otopiti maslac sa čokoladom i šećerom u prahu pa dodati u mleveni keks .Ako je masa suva dodati mleko i umesiti glatko testo.Oblandu staviti između dve mokre krpe kako bi omekšala.
Od pola litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.U preostalo mleko dodati 200 g šećera i staviti na šporet da provri. Kada mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin.
Omekšalu oblandu izvaditi iz krpe pa po njoj rasporediti fil od keksa,preko njega beli fil.Poređati banane uz ivicu oblande pa urolati i umotati rolat u alu foliju.Staviti u frižider da se stegne pa seći na šnite.




Нема коментара:

Постави коментар