Translate

петак, 14. јул 2017.

Pileće kuglice u gnezdu





Sastojci :

2 srednje tikvice
200 g čipkastih širokih rezanaca

za kuglice:

200 g pilećeg belo mesa
1 jaje
2 kriške hleba
malo mleka
80 g parmezana
so
50 g spanaća

za spanać sos:

300 g spanaća
1 čen belog luka
so
malo ulja

za bešamel sos:

5 kašika ulja
1 kašika brašna Čeković mlin
2 dl mleka
so

Tikvice oljuštiti i iseći na tanke šnite .Čipkaste rezance skuvati u vrijućoj i posoljenoj vodi.
Hleb iskidati na manje parčiće i preliti sa malo mleka ,koliko da upije.Belo meso samleti i u dublju posudu sastaviti sa jajetom ,omekšalim hlebom,parmezanom,sitno seckanim spanaćem i sve posoliti po ukusu.Praviti manje kuglice (otprilike malo veće od oraha )pa ređati u pleh koji je nauljen.Kada su sve kuglice napravljene preliti ih sa malo ulja i staviti u rernu da se peku na 220 stepeni dok ne porumene.
U međuvremenu napraviti sos od spanaća.Na malo ulja izdinstati sitno seckani beli luk .Potom dodati sitno seckani spanać i soli po ukusu.Sve to lepo mešati da se sastojci lepo sjedine pa skloniti sa šporeta .
Za bešamel sos na ulju propržiti malo brašno (koliko da se dobije svetlo braon boja) ,potom naliti mleko ,posoliti po ukusu i mešati da se dobije željena gustina (iliti malo ređe od pudinga ).
Skuvane čipkaste rezance ocediti od vode pa ih sastaviti sa sosom od spanaća , pečenim pilećim kuglicama i bešamel sosom.

U okrugli kalup ili manju tepsiju ukrug i po dnu poređati tikvice stim da ivice odozgo vire jer će se njime prekriti fil.Potom sipati sastavljene filove sa rezancima i prekriti sa tikvicama.Staviti da se jelo zapeče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.








Нема коментара:

Постави коментар