Translate

петак, 7. јул 2017.

Tart sa pečurkama





Sastojci :
Testo

200 g brašna Čeković mlin,
¼ kašičice soli,
100 g putera,
60 g kisele pavlake

Fil

½ struka praziluka,
400 g šampinjona,
80 g pančete,
3 jajeta,
60 g kisele pavlake,
½ kašičice timijana,
so,
biber

 Pomešati brašno, so, omekšali puter isečen na listiće i kiselu pavlaku. Testo umesiti  pa zaviti u najlon foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta da se ohladi.Testo izvaditi iz frižidera, staviti na papir za pečenje i rastanjiti na debljinu oko 1 cm, oblika kalupa u kome će se peći. Testo preneti u kalup (prevrnuti i ukloniti papir za pečenje) i dobro utisnuti uz ivice, pa vratiti u frižider 15-ak minuta.

Fil

 Praziluk iseći što sitnije. Pečurke očistiti i iseći na listiće.Slaninu iseći na kockice i blago propržiti, koliko da pusti masnoću i dobije rumenu boju. Izvaditi slaninu pa u istoj masnoći propržiti praziluk. Dodati pečurke i nastaviti dinstanje dok višak tečnosti ne ispari.Začiniti prema ukusu i ostaviti sa strane da se prohladi.Umutiti jaja, dodati pavlaku i malo soli pa sve još jednom umutiti. Smesu dodati prženim pečurkama i sve dobro sjediniti.
Izvaditi testo iz kalupa, izbockati viljuškom i staviti da se peče desetak minuta na 200ºC u prethodno ugrejanoj rerni.Kada testo počne da poprima rumenu boju izvaditi ga iz rerne pa dodati pripremljen fil i vratiti u rernu. Peći na istoj temperaturi još 30 minuta.
 Pečeni tart izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi pa poslužiti.





Нема коментара:

Постави коментар