Translate

среда, 5. јул 2017.

Malinaste - čoko kocke






Sastojci :
Kora

4 jajeta,
200 g šećera,
3 kašike brašna Čeković mlin ,
2 kašike mlevenih badema,
1 vanil-šećer

Fil I

1 puding od čokolade,
3 kašike šećera,
300 ml mleka,
125 g putera

Fil II

300 g malina,
100 g šećera,
10 g želatina u prahu

Dekoracija

200 g šlaga

Kora
Belanca razdvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer i vanil-šećer muteći sve vreme. U sneg od belanaca dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći. Na kraju dodati brašno i bademe pa polako promešati varjačom. Pravougli pleh prekriti papirom za pečenje pa razliti u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa preseći uzdužno na tri dela.
Fil II
U šerpu sipati 200 ml mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Posebno umutiti puding od čokolade sa preostalim mlekom pa sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Puter penasto umutiti te dodati u ohlađeni puding i izmiksati.
Fil II
 Maline usitniti u blenderu pa sjediniti sa šećerom i kuvati dok masa ne proključa. Skloniti sa ringle. Želatin pripremiti po uputstvu sa pakovanja i umešati u toplu smesu od malina. Ostaviti da se ohladi i počne da želira. Tokom mirovanja povremeno promešati.
Finalni postupak
 Prvu koru premazati čokoladni filom pa prekriti drugom korom. Zatim naneti fil od malina i završiti sa trećom korom.Gornju koru premazati umućenim šlagom.


Нема коментара:

Постави коментар