Translate

недеља, 23. јул 2017.

Meksičke lepinjice





Sastojci:
za testo
400 g brašna Čeković mlin,
1 jaje,susam,
2 dl mlakog mleka,
1 suvi kvasac, 
1 kašičica šećera,
prstohvat soli,
70 g putera

za fil
 1 glavica crnog luka,
350 g mlevenog junećeg mesa, 
50 g kukuruza, 
2,5 dl soka od paradajza, 
1 kašičica mlevene paprike, 
4 kašike ulja,
origano,
so,
biber

Testo:
U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, šećer, so i suvi kvasac. Zatim dodati mlako mleko i otopljeni puter te ručno izmešati. Postepeno dodavati brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Fil:
 Crni luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju. Potom dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Kada je meso napola dinstano, dodati sok od paradajza, mlevenu papriku, origan  i začine po ukusu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Na kraju dodati kukuruz šećerac i promešati.

Finalni postupak:
Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlom prečnika 8 cm izvaditi krugove. Na svaki krug testa staviti kašičicu smese od mesa a potom krajeve slepiti. Punjene pogačice izvrnuti tako da krajevi testa budu okrenuti nadole. Pleh obložiti papirom za pečenje a potom u njega poslagati pogačice. Premazati ih umućenim jajetom . Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumene.



Нема коментара:

Постави коментар