Translate

четвртак, 27. јул 2017.

Kokos sarmice




Sastojci :

Kore:
4 jaja,
4 kašika šećera,
4kašika brašna Čeković mlin

Fil:

300 g eurokrema

Preliv:

300 ml mleka,
100 g čokolade,
125 g margarina,
5 kašika šećera

Za valjanje

200 g kokosa

Izmutiti 4 belanceta, dodati 4 kašike šećera, 4 žumanca i na kraju 4 kašike brašna. Na tepsiju staviti  papir za pečenje pa razliti smesu i staviti da se peče. Kada je kora pečena odmah tako vruću staviti na krpu i uviti u rolat zajedno sa krpom. Ostaviti da se ohladi.Kada  se kora ohladila odmotati preseći vodoravno da se dobiju dve uže kore i premazati eurokremom.Svaku namazanu koru urolati i seći na manje parčiće željene veličine.
U šerpicu staviti mleko i šećer pa staviti na ringlu. Dodati margarin i čokoladu i mešati sve vreme dok se sve lepo ne sjedini i istopi. Skloniti sa vatre, pa rolnice prvo umoćiti u vruć preliv pa onda uvaljati u kokos.


Нема коментара:

Постави коментар