Translate

четвртак, 6. јул 2017.

Karamel torta






Sastojci:
2x po
6 belanaca,
6 kašika šećera,
6 kašika gustina,
3 žumanca,
3 kašike mlevenih oraha

fil:

1,2 l mleka,
3 pudinga sa ukusom karamele,
6 žumanaca,
2 kašike gustina,
100 g karamel bombona,
10 kašika šećera,
250 g putera,
100 g mlevenih oraha,
1 kesica kapućina sa ukusom milke ,
100 g mlečne čokolade

Dekoracija:

200 g šlaga

Penasto umutiti 6 belanaca u čvrst sneg .Potom dodati šećer i mutiti dok se ne istopi.Umešati 3 žumanca ,gustin i mlevene orahe.Sve dobro sastaviti i sipati pleh u koji je stavljen papir za pečenje.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru dok ne porumeni.Pečenu koru izvaditi i ohladiti pa je preseći na pola.
Postupak pravljenja kore ponoviti još jednom na isti način.

Rastvoriti puding sa malo mleka, a ostatak staviti u dublju šerpu, dodati karamel bombone i šećer pa staviti na šporet da se otope. Kada mleko počne da ključa a bombone i šećer su se otopili,umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i fil ohladiti. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim filom ,ostaviti 2 -3 kašike za finalno premazivanje a ostatak  podeliti  na tri jednaka dela.U jedan deo dodati kapućino,u drugi rendanu čokoladu a u treći mlevene orahe.
Na tacnu za tortu staviti jednu koru pa je poprskati mlekom,preko staviti fil od kapućina,preko staviti drugu koru ,opet poprskati mlekom ,fil od čokolade,treća kora ,poprskati mlekom ,fil od mlevenih oraha,četvrta kora,tanak sloj fila.Celu tortu premazati umućenim šlagom na uobičajen način.



Нема коментара:

Постави коментар