Translate

среда, 5. јул 2017.

Trouglovi sa vratom





Sastojci :
Testo

500 g brašna Čeković mlin,
20 g svežeg kvasca,
1 kašičica šećera,
250 ml mleka,
100 g margarina,
so

Fil

200 g  kajmaka,
2 kašike pavlake,
3 čena belog luka,
250 g kolutova suvog vrata

Ostalo

1 jaje,
susam

U dublju posudu sipati mlako mleko, dodati kašičicu šećera i brašna, izmrvljeni kvasac i dobro izmešati. Prekriti  krpom i ostaviti na toplom da nadođe. U vanglicu sipati polovinu brašna, dodati kašičicu soli i promešati. Ubaciti nadošao kasac i omekšao margarin, pa polako promešati varjačom. Postepeno dodavati preostalo brašno i rukom mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Kajmak sjediniti s pavlakom i pasiranim belim lukom, a zatim dobro izmešati.
Nadošlo testo istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm. Premazati ga filom od kajmaka i prekriti kolutovima suvog vrata, vodeći računa da ivice testa ostanu slobodne kako bi se tokom  oblikovanja slepile. Filovano testo preseći naizmenično da se dobiju trouglovi .
 Pleh  obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega trouglove. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene.

Нема коментара:

Постави коментар