Translate

петак, 7. јул 2017.

Mesni kuglof



Sastojci


500 g junećeg mlevenog mesa,
250 g svinjskog mlevenog mesa,
4 kašike prezli,
1 prašak za pecivo,
1 glavica crnog luka,
150 g kačkavalja,
2 jajeta,
5 kuvanih jaja,
15-ak šnita pančete,
so,
biber,
suvi začin

Crni luk očistiti i izrendati, pa ocediti od viška tečnosti. Mleveno meso sjediniti, dodati prezle, prašak za pecivo, rendani luk, rendani kačkavalj, jaja, začine i sve dobro sjediniti da se dobije homogena smesa . Modlu za kuglof bogato nauljiti ili premazati puterom, obložiti šnitama slanine tako da se preklapaju i polovina šnita ostane sa spoljne strane kalupa.Naneti polovinu pripremljene mesna mase i podjednako rasporediti pripremljenu mesnu masu i podjednako rasporediti. Na meso položiti kuvana jaja, pa naneti drugu polovinu mesne mase i sastaviti meso, tako da se dobije kuglof.Prekriti šnitama slanine i ušuškati kako se tokom pečenja slanina ne bi odvojila od mesa. Prekriti alu-folijom i peći u ugrejanoj rerni na 170ºC oko 30 minuta. Zatim, skloniti foliju i nastaviti pečenje na malo jačoj temperaturi još petnaestak minuta  dok ne porumeni i dobije crvenobraon boju. Pečeni kuglof izvaditi iz kalupa i ostaviti da se prohladi.Zatim, pažljivo preručiti na veći tanjir i seći.



Нема коментара:

Постави коментар