![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhP8Re3vfdVAhskOw9a0CY5oPLEgiL65G8BlteFkXcKPeO1CACsak6EUcc9Z_QLnqV7Z2nzfIZ3fNgzIJb9E0g_8ZY74Fhyphenhyphend3MDrMli2cpowfVItKVoPShy4nj5Ggp6EGCQFIDC8hW4tkMs/s320/caramel+rozenka.jpg)
400 gr šećera
500 ml vode
250 gr margarina
100 gr čokolade
300 gr mlevenog keksa
pakovanje kora za rozen tortu
Glazura :
200 gr bele čokolade
2 - 3 kašike ulja
Karamelisati šećer ( zagoreti šećer do boje meda ) ,sipati vodu i nastaviti sa kuvanjem dok se šećer ne otopi. Margarin i čokoladu iseći na kockice i staviti u karamel i mešati da se sve otopi i lepo sjedini pa skloniti šerpu sa šporeta i umešati keks.Rozen korice filovati vrućim vilom ,zadnju ostaviti nenafilovanu.
Pripremiti glazuru : čokoladu i margarin otopiti na tihoj vatri i glazirati koru.
Нема коментара:
Постави коментар