-Kuglice sa maslinama-
Sastojci :
500 gr krompira
100 gr margarina
100 gr posnog kačkavalja
so
masline
susam
Skuvati krompir kao za pire , ispasirati, dodati margarin , rendani kačkavalj i so.Sve dobro promešati ,ohladiti pa praviti kuglice i u svaku staviti po jednu maslinu bez koščice.Kuglice uvaljati u prženi susam i odozgo staviti kolut masline.
Po želji svaku kuglicu staviti na kreker gde je predhodno stavljeno malo posnog majoneza kako bi se zalepile.
- Kuglice sa kikirikijem -
Sastojci :
50 - 100 gr margarina
150 gr mlevenih posnih pereca
150 gr mlevenih posnih krekera
5 -6 kašika pečenog mlevenog kikirikija
100 gr majoneza
Penasto umutiti margarin pa dodati perece , krekere , kikiriki i majonez.Praviti kuglice , uvaljati u seckani kikiriki i po želji svaku staviti na kreker sa malo majoneza.
- Rolat sa tunjevinom i ajvarom -
Sastojci :
2 lista oblande
1 konzerva tunjevine
100 gr margarina
50 gr pečenog susama
100 gr šećerca
4 - 5 seckana kisela krastavčića
3 kašike ajvara
Tunjevinu i margarin izmiksati u blenderu pa dodati susam , kuvani šećerac , krastavčiće i ajvar.Oblandu staviti između dve mokre krpe i omekšati je pa urolati i skloniti krpu.Naneti fil na oblandu urolati i ostaviti da se stegne.
- Punjeni francuz -
Sastojci :
1 francuski hleb
100 gr margarina
1 konzerva tunjevine
100 gr kuvanog šećerca
100 gr kuvane seckane šargarepe
so
Francuski hleb preseći na pola pa izvaditi sredinu i izmrviti.Margarin i tunjevinu umutiti pa dodati sredinu hleba , šećerac , šargarepu i soli po ukusu.Smesom puniti hleb umotati u foliju i ostaviti da se stegne.
- Slane kocke od spanaća -
Sastojci :
Kora :
23 kašike brašna
200 gr spanaća
1 dl ulja
1 dl kisele vode
1 dl piva
1 kesica praška za pecivo
so
Fil :
100 gr majoneza
100 gr rendanog kačkavalja
50 gr pečenog susama
U dublju posudu sjediniti brašno , prašak za pecivo , so ,ulje , kiselu vodu , pivo i spanać.Napraviti kompaktnu masu i sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći koru dok ne porumeni.Pečenu koru iseći uzduž na tri jednaka dela i ostaviti da se ohladi.
Odvojiti malo majoneza i kačkavalja za gornju koru a od ostatka sjediniti sa susamom i filovati dve kore.Zadnju koru premazati majonezom i posuti kačkavaljem.Ostaviti da se stegne pa seći na kockice.
Odlični su ti svi ovi recepti! Slavim posnu slavu pa samo prikupljam novitete. Beležim ovaj post. Srećna ti Nova godina!
ОдговориИзбришиHvala Suzana iako su posni iznenadjujuce su ukusni na moju srecu jer volim strasno predjelo i da jedem i da pravim.Takodje zelim i ja tebi sve najbolje u Novoj godini.
Избришиhvala draga,sve ovo ide na moju trpezu 19,decembra!!!!
ОдговориИзбришиNema na cemu .verujem da ce ti se dopasti.
ИзбришиNema na cemu .verujem da ce ti se dopasti.
ИзбришиRecepti stizu u pravo vreme, puno hvala i srecni praznici!
ОдговориИзбришиU pravo vreme nego sta.Kad god se svake godine priblizi posna slava uvek pored postojecih recepata volim da dodam i neki novi.Nadam se da ce ti se receptici dopasti ,takodje i tebi zelim srecne praznike .
ОдговориИзбришиDa li se francuski hleb presece na polovinu po sredini ili po duzini
ОдговориИзбришиPo sredini ,izdubi i napuni filom.
Избриши