Translate

четвртак, 7. фебруар 2013.

Venčić od lešnika i čokolade



Sastojci :

400 gr brašna
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
prstohvat soli
1 mala kašika šećera
1 mala kašika cimeta
voda

Fil :

0,5 l mleka
200 gr mlevenih lešnika
200 gr griza
300 gr šećera
100 gr čokolade
pola narendanog muskatnog oraha

U dublju posudu sipati brašno , šećer , so , cimet , dodati umućeno jaje i zamesiti srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.Ostaviti na toplom mestu da naraste.
U 0,5 l mleka sipati šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da vri umešati griz i skuvati .Skuvani griz skloniti sa šporeta i u vruće umešati lešnike i muskatni orah.Masu podeliti na dva jednaka dela i u jedan staviti čokoladu , pa mešati da se otopi i sjedini sa filom.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i podeliti na dve jednake jufke.Svaku jufku rastanjiti oklagijom u kocku , premazati sa ohlađenim filom i urolati.
Rolate seći po sredini kako bi se dobile četiri trake.Uzeti jednu svetlu i jednu tamnu traku  umotati u pletenicu i staviti u podmazanu modlu za kuglof.Isto ponoviti i sa ostale dve trake pa ih staviti preko prve pletenice u modli.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći.
Pečeni i ohlađeni venčić posuti šećerom u prahu






Нема коментара:

Постави коментар