Translate

среда, 12. јун 2013.

Domaći žu - žu



Sastojci :

500 gr brašna
50 gr putera sobne temperature
1 mala kašika soli
2 kašike sirćeta
375 ml vode
500 gr hladnog putera

U brašno dodati so i puter i sjediniti pa postepeno dodavati sjedinjenu vodu i sirće .Sve sastojke dobro sjediniti da se dobije meko i glatko testo , pa zaviti u najlonsku foliju i ostaviti da se ohladi 30 minuta u frižideru.Dobro ohlađeno testo oklagijom razvući u kocku naneti rendani puter i testo zamotati u knjigu i ostaviti da odmara 30 minuta u frižideru.Postupak ponoviti još tri puta.Kada je ceo postupak završen , testo rastanjiti i vaditi malim kalupom ili čašicom za rakiju , krugove , ređati u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 250 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар