Translate

четвртак, 19. септембар 2013.

Klavir torta sa vanilom i čokoladom



Sastojci :
Za tamnu koru :

6 jaja
6 kašika šećera
5 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 kašike kakao

Za svetlu koru :
2 x po :

5jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo


Za beli fil:

0,6 l mleka
7 kašika šećera
2 pudinga od vanile
150 gr margarina
1 kesica vanilin šećera

Za braon fil:

5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
100 gr margarina
0,2 dl mleka

Premaz :

250 gr šlaga
2 dl vode

Odvojiti belanca od žumanca.Sastaviti žumanca sa šećerom i penasto umutiti pa dodati prašak za pecivo ,brašno  , kakao i predhodno umućena belanca.Masu sipati u okrugli kalup prečnika 24 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti i iseći vodoravno da se dobiju dve jednake kore.
Odvojiti belanca od žumanca.Sastaviti žumanca i šećer i penasto umutiti pa dodati , prašak za pecivo , brašno i penasto umućena belanca.Masu sipati u četvrtasti pleh prečnika 25 x 35 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Postupak ponoviti još jednom.
Pečene kore iseći na 5 jednakih traka tako da od dve kore  dobiju 10 jednakih traka.
Rastvoriti puding sa 1 dl mleka.U 0,6 dl mleka staviti šećer i vanilin šećer pa staviti na šporet da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Kada je krem skuvan , ohladiti ga i sjediniti sa umućenim margarinom.
Čokoladni puging rastvoriti sa 1 dl mleka.U 0,2 dl mleka staviti šećer i skuvati.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Kada je krem skuvan , ohladiti ga i sjediniti sa umućenim margarinom.

Sastavljanje kore

Prvu polovinu tamne kore premazati polovinom  fila od vanile.
Svetle sečene kore premazati  filom od čokolade . Prvu traku uviti kao rolat i staviti na sredinu torte, ostale trake uvijati oko nje. Preko toga premazati ostatkom  fila od vanile  i staviti tamnu koru.Celu tortu premazati sa umućenim šlagom.






Нема коментара:

Постави коментар