Naše bake su ranije rado spremale ove mlečne oblande koje su em ukusne em izdašne i nijedan gost im ne može odoleti.Ja ih volim s tim što sam ja njih malo modifikovala i dodala keks koji ih čini još ukusnijim.
Po želji umesto keksa može da se dodaju mleveni orasi ili lešnici .![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi98vnHN-IkLTGu-Nxet7Pux7TsU_JAMC_1UfOwIqkAonX5wGrQycPgrPI_0c-4d4-3IQVJ5ydORCUdxwS9Qi4ngfBn6wURIoXKWZNFPpcHXGs28S_Na2fQw1ADpzgRAlrASrPT-grw50kI/s1600/oblande.jpg)
Sastojci:
1 veće pakovanje oblandi
2 l mleka
500 gr šećera
250 gr margarina
300 gr mlevenog plazma keksa
Sastaviti mleko i šećer pa kuvati dok se masa ne zgusne ( ili dok se ne prepolovi ).Skloniti sa šporeta , mutiti dok se malo ne prohladi , dodati margarin i mutiti da se sve dobro sjedini pa dodati mlevenu plazmu , promešati i filovati listove oblandi.
Нема коментара:
Постави коментар