Translate

понедељак, 18. јул 2016.

Italijanska piletina





Sastojci :

500 g pilećeg belog mesa,
150 g pirinča,
5 dl pavlake za kuvanje,
200 g mesnate slanine,
250 g kačkavalja,
300 g šampinjona,
origano, 
bosiljak,
 vegeta,
ulje.

Pileće belo meso iseći na štapiće,posuti origanom,bosiljkom i začiniti po ukusu.Pirinač obariti u slanoj vodi,a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti.Slaninu iseći na kockice a šapinjone na četvrtine.Kačkavalj izrendati na krupno rende.Na malo ulja propržiti slaninu da porumenia potom je izvaditi iz tiganja pa u istu masnoću propržiti belo meso.Izvaditi belo meso iz tiganja pa u istu masnoću dodati šampinjone i pržiti ih.Pirinač preliti sa 2 dl pavlake za kuvanje,začiniti po ukusu i promešati.Vatrostalnu posudu nauljiti te u nju sipati smesu od pirinčai poravnati.Preko pirinča rasporediti prženu piletinu,zatim slaninu i na kraju šampinjone.Sve preliti preostalom pavlakom za kuvanje i posuti kačkavaljem.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар