Translate

петак, 16. септембар 2016.

Hrono braunis






Sastojci:

125 g putera,
125 g čokolade od 70% kakaoa,
75 g lešnika,
2 jaja,
pola kašike putera,
50 g  speltinog brašna,
20 kapi stevije.

Umutiti penasto125 g putera.Na vatri rastopiti čokoladu sa jednom kašikom putera.Belanca odvojiti od žumanaca pa ih posebno umutiti te potom belanca postepeno dodavati u žumanca i polako promešati .Sjediniti umućeni puter, otopljenu čokoladu i umućena jaja pa dodati speltino brašno,steviju i mleveni lešnik.Manji četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje ,staviti smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.Pečeni kolač ohladiti i po želji ukrasiti otopljenom čokoladom


Нема коментара:

Постави коментар