![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7ZHhjnO8rb9TJ2j58XTD1h9LG2RyzNacV16fnhyphenhyphenCVJCWcUI4xeFn3nKMj-8tOMA6PLAn15Ggfx4fd9683RxwhTvKeG85-ikUQVThr-t8-tDSKmVZNO2nYjju0uWxF-G8Fi5PAFbYFglxG/s400/NOVEMBARSKI+BROJ+009.jpg)
Sastojci :
1 kvasac ( 40 g ),
1 mala kašika šećera,
1 kašika soli,
250 g ražanog brašna brašnaČeković mlin
250 g brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
200 g margarina,
50 g lana ,
1 glavica belog luka ,
1 jaje,voda.
U malo mlake vode staviti kvasac da se otopi.U dublju posudu sipati brašno , šećer i sitno seckani beli luk .Dodati otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije srednje tvrdo testo.Ostaviti da naraste.Izručiti naraslo testo na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom .Preko testa narendati margarin i urolati ga.Seći na komade debljine prsta i ređati u podmazani pleh.Umućenim jajetom premazati svaki komad peciva i posuti mešavinom susama i lana.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pecivo dok ne porumeni.
cekovic mlin
Нема коментара:
Постави коментар