Translate

четвртак, 23. мај 2013.

Natopljeni kolač sa jagodama



Sastojci :

5 jaja
6 kašika šećera
1 kafena šoljica ulja
4 kafene šoljice brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera

Preliv :

1 kesica cimeta
50 gr rendane čokolade
100 gr sitnijih  jagoda
2 dl vode
150  gr šećera

Posebno umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodavati žumanca , prašak za pecivo , vanilin šećer , ulje i brašno.Sve dobro sjediniti i sipati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći kolač dok ne porumeni.
U odgovarajuću šerpu sjediniti vodu i šećer pa staviti na šporet da se kuva dok se šećer ne istopi i pred kraj ubaciti cele jagode pa još malo kuvati.Pečenu koru preliti sa vrućim sirupom , odozgo posuti cimetom i narendanom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар