Od davnina se u našim krajevima proja jela kao zamena za hleb.Jako je
zdrava , sita i kalorična.Sada se malo manje koristi kao zamena za hleb
ali zato je neizbežna uz kiseli kupus , sarmu i podvarak.Ja lično volim
da je imam i za doručak uz jogurt ili kiselo mleko .Kako se vremena
menjaju tako i proja poprima nove dodatke , pa to onda ne bude klasična
već bogatija verzija stare .![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3__F-V2xegjQ-k-h-767CDVx8SDZTFj33jF2ICakIdkfxy3fN6DiUn8_V9atnUEUyKcTvnD6CGAbRcc7JE26vrJgaFSQOPE7QJHg1YH3_BRRYjeEN5bS7RmkmkWVRP1XPhZ__iSgf4xX1/s1600/proja.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3__F-V2xegjQ-k-h-767CDVx8SDZTFj33jF2ICakIdkfxy3fN6DiUn8_V9atnUEUyKcTvnD6CGAbRcc7JE26vrJgaFSQOPE7QJHg1YH3_BRRYjeEN5bS7RmkmkWVRP1XPhZ__iSgf4xX1/s1600/proja.jpg)
Sastojci :
2 jaja
2 dl ulja
2,5 dl vode
1 kesica praška za pecivo
1 šoljica belog brašna (mala šoljica za kafu )
3 šoljice kukuruznog žutog brašna
so
bosiljak
majčina dušica
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHGXEnEyciUP2YWZNW8gk7_PffcjWgeLlT-MEWRBpPH3kx385xCiPPXe8pqMpqvglItgFZ9bJBXfdKFiYiA9ibCH7_WNGTR-o9EoHNoYwJtDCOfbiRjXbkJJ3OSkh0bJxImQ6urekPbGl-/s1600/proja1.jpg)
Umutiti jaja i prašak za pecivo pa postepeno dodavati ulje , vodu , brašno , kukuruzno žuto brašno i posoliti po ukusu.
U dobro umućenu masu dodati seckani bosiljak i majčinu dušicu (mogu i suvi začini ), promešati i sipati u podmazani pleh.Ostaviti da odmara pre pečenja 30 minuta.
Zagrejati rernu na 250 stepeni , staviti pleh i odmah smanjiti temperaturu na 200 stepeni i peći proju.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZGvRNYlm4ohZ9cK7MtQHSB_9lCEhyphenhyphen2MSZv2KWaSF_xipblB-JSq6qqWh76MpR7B51g7139z_M2HU5fQ1c6wodnIbSw6lEqxt8XogfcrY-o9qTwgROQ-Gxj_FVyefdNYnBDpyEFvuLVOqV/s1600/proja2.jpg)
Нема коментара:
Постави коментар