Nema ko ne voli sarmu.Lično ne pravim razliku dal je posna ili mrsna i jedna i druga su mi ukusne na svoj način.Kada pravim posnu varijantu ko god je proba kaže da se razlika ne primećuje.Soja je odlična zamena za meso i po meni daje joj još lepši i bolji ukus.Svako ima svoj metod spremanja ovog jela koje je miljenik svih domova i zima ne prolazi bez nje.Ja je spremam na ovaj način bez zaprške i jakih začina i bude uvek lepa i sočna.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgG813X05OILvFFWp-irTIaY-xp0OSWzYJLdJQihNiwg-qLEf9XQyb9aPok-AtH6tBLsjb6yCCa4NPB_B0Cfj7gbBopHm_uNovNzZ4jfNg6R1QraLIVbhWHEcTYlRESUo6jKcJLOMvo-LuG/s1600/posna+sarma.jpg)
Sastojci :
1 kg crnog luka
500 gr praziluka
4 šargarepe
1 kg pirinča
1 kg sojinih mrvica
suve paprike
vegeta
lovor
ulje
listovi kupusa
Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa dinstati na ulju .Potom dodati sitno seckani praziluk i sve dinstati dok ne omekša.Umešati sojine mrvice i pirinač i mešati da se sve lepo sjedini pa dodati vegetu.Filom puniti sarmu .Suve paprike spustiti u vruću vodu da omekšaju , procediti i puniti filom.Kada je fil utrošen sarmu naliti vodom da ogrezne dodati lovor i staviti na šporet da se krčka.
Нема коментара:
Постави коментар