Translate

субота, 13. август 2016.

Trobojac

Sastojci

Sastojci za koru :

5 jaja,
50 g brašna,
50 g šećera, 
1 prašak za pecivo,
50 g mlevenog keksa.

Fil  I:

1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
10 kašika šećera,
1 kesica vanilin šećera,
250 g margarina,
200 g čokolade.

Fil II: 

500 g jagoda,
 150 g šećera , 
1 dl vode,
1 puding od jagode(40 g),
 200 g šlaga.

Penasto umutiti jaja i šećer pa dodati pecivo , keks  i brašno, sve dobro sjediniti i preručiti u podmazani pleh i peći na 180 stepeni.Pečenu koru ohladiti.Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta  i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa pudingom podeliti na pola pa u jednu polovinu umešati otopljenu čokoladu čokoladu.Jagode , vodu i šećer kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati rastvoreni puding sa malo vode i skuvati gust fil i ohladiti.Na koru naneti čokoladni fil, preko od jagode i na njega svetli fil.Odozgo staviti umućeni šlag.


Нема коментара:

Постави коментар