Translate

понедељак, 14. новембар 2016.

Rolat sa palačinkama




 Sastojci:
Sastojci za palačinke:

2 jaja,
180 g brašna,
250 do 300 ml mleka,
prstohvat soli,
25 ml ulja

Sastojci za fil:

500 g spanaća,
60 g parmezana,
250 mladog kravljeg sira,
prstohvat muskatnog oraščića,
po ukusu sveže samleven biber i morska so







Umutiti žicom jaja, dodati mleko, prstohvat soli i na kraju dodavati brašno po malo, dok se ne umuti glatka smesa, i na kraju dodati ulje u smesu. Ostaviti 30 minuta da se testo odmori.Peći palačinke.
Spanać blanširati u provreloj vodi, ocediti dobro od viška vode i iseckati sitnije.U dublju posudu staviti mladi sir, dodati oceđen spanać, prstohvat muskatnog oraščića, jaje, polovinu izrendanog parmezana, so i biber i sve sjediniti.
Papirom za pećenje obložiti pravougaoni kalup, premazati sa malo otopljenog putera ili ulja i preko papira ponovo obložiti sa pripremljenim palačinkama, da pokriti sve stranice.Smesom od sira i spanaća filovati palačinke i urolati .Poređati tako pripremljene palačinke jednu na drugu u dva reda.Potom preliti ih sa dva umućena jajeta u koja je dodat, ostatak parmezana, so i biber po ukusu.Zatvoriti sa delovima palačinki, koje vise sa strane.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.


Нема коментара:

Постави коментар