Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Vojvođanske krmenadle




Sastojci :

4 svinjske krmenadle,
1 glavica crnog luka,
1 šargarepa,
1 kašika masti,
1 dl pirinč,
5-6 srednjih krompira,
6-8 šnita dimljene slanine,
soli i vegete po ukusu.

Krmenadle posoliti i ostaviti sa strane. Crni luk i šargarepu sitno iseckati pa ih prodinstati na masti. Dodati opran pirinač i začiniti mešavinom suvog začina. Ostaviti da se dinsta još pola sata uz dolivanje vode po potrebi.Krompir oljuštiti i iseći . Na dno podmazane vatrostalne posude staviti skuvani pirinač,preko poređati krmenadle a preko njih krompir.Preko krompira naneti listove slanine i prekriti alu-folijom.Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 90 minuta. Skinuti foliju i ostaviti da se još malo zapeče.

Нема коментара:

Постави коментар