Kore:
3x po
5 jaja
5 kašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna Čeković mlin
1 mala kašika ulja
1/2 kesice praška za pecivo
Fil 1:
1 l mleka
16 kašika šećera
10 kašika brašna Čeković mlin
5 kesice vanilin šećera
250 g margarina
Fil 2 :
400 g šećera
200 ml vode
200 g noisette milka čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevene plazme
250 g margarina
Potrebno još:
400 ml čokoladnog mleka
4 kutije jaffa keksa
200 g petit keksa
Dekoracija :
300 g šlaga
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera,pa dodati žumanca.
Kada se jaja umute,umešati varjačom 8 kašika oraha,2 kašike brašna,mala kašika ulja I pola praška za pecivo.Sve dobro sjediniti i smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Postupak pripreme kore ponoviti još tri puta .Dimenzije mog pleha su 35x40 cm.
FIL 1:
Skuvati litru mleka sa šećerom,brašnom i vanilin šećerom.Kada je fil kuvan skloniti sa šporeta ohladiti ga i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.
Fil 2:
Šećer i vodu sastaviti i staviti na šporet da provri.Kada provri posle desetak sekundi dodati čokoladu ,mleveni keks i mlevene orahe pa mešati da se čokolada istopi.Skloniti sa šporeta ohladiti fil i sastaviti ga sa predhodno umućenim margarinom pa dodati još dve kašike belog fila.
Finalni postupak:
Koru malo poprskati čokoladnim mlekom, namazati crnim filom potom poređati jafa keks koja je predhodno potopljena u čokoladno mleko,potom beli fil,kora crni fil petit keks umakan u čokoladno mleko,beli fil,kora ,crni fil,jafa umakana u čokoladno mleko.
Tortu ukrasiti šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар