Translate

субота, 6. октобар 2018.

Princez torta


Kore:
3x po

5 jaja
5 kašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna Čeković mlin
1 mala kašika ulja
1/2 kesice praška za pecivo

Fil 1:

1  l mleka
16 kašika šećera
10 kašika brašna Čeković mlin
5 kesice vanilin šećera
250 g margarina

Fil 2 :

400 g šećera
200 ml vode
200 g noisette milka čokolade
200 g mlevenih oraha
200 g mlevene plazme
250 g margarina

Potrebno još:

400 ml čokoladnog mleka
4 kutije jaffa keksa
200 g petit keksa

Dekoracija :

300 g šlaga


Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera,pa dodati žumanca.
Kada se jaja umute,umešati varjačom 8 kašika oraha,2 kašike brašna,mala kašika ulja I pola praška za pecivo.Sve dobro sjediniti i smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Postupak pripreme kore ponoviti još tri puta .Dimenzije mog pleha su 35x40 cm.

FIL 1:
Skuvati litru mleka sa  šećerom,brašnom i vanilin šećerom.Kada je fil kuvan skloniti sa šporeta ohladiti ga i sjediniti sa predhodno umućenim margarinom.

Fil 2:

Šećer i vodu sastaviti i staviti na šporet da provri.Kada provri posle desetak sekundi dodati čokoladu ,mleveni keks i mlevene orahe pa mešati da se čokolada istopi.Skloniti sa šporeta ohladiti fil i sastaviti ga sa predhodno umućenim margarinom pa dodati još dve kašike belog fila.

Finalni postupak:

Koru malo poprskati  čokoladnim mlekom,  namazati crnim filom potom poređati jafa keks koja je predhodno potopljena u čokoladno mleko,potom beli fil,kora crni fil petit keks umakan u čokoladno mleko,beli fil,kora ,crni fil,jafa umakana u čokoladno mleko.
Tortu ukrasiti šlagom.




Нема коментара:

Постави коментар