Translate

субота, 5. октобар 2013.

Ljutenica od šargarepe i ljutih papričica



Sastojci :

3 kg šargarepe
250 gr ljutih papričica
2,5 dl ulja
4 glavice belog luka
so
malo sirćeta
malo konzervansa

Šargarepu oljuštiti i skuvati.Papričice ispeći i oljuštiti.Kuvanu šargarepu ohladiti ,iseći na manje kockice , dodati iseckane papričice , beli luk , ulje , soli po ukusu , sirće i konzervans.Sve dobro promešati i ostaviti na hladnom da odstoji 24 časa uz povremeno mešanje da se sve lepo sjedini.Sutradan puniti manje teglice i držati na hladmom mestu.

7 коментара:

  1. Za ovu salatu nisam do sad znala, ali mi se dopala i probaću, koliko sutra;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Super je i moram reći da ako volite ljuće može više da ide papričica a ako ne onda je ova količina dovoljna .

      Избриши
  2. Ja dodadoh i vezu peršuna, pa sad šta mu Bog da.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nećeš pogrešiti sa peršunom ja ga ponekad stavljam u ljutenicu i ništa ne kvari ukus.

      Избриши
  3. Fantazija je! Ja dodam i celer sa listom. Bravo za recept

    ОдговориИзбриши
  4. Poštovanje, šta to znači malo konzervansa? Koje sirće? Alkoholno, i koliko.Inače recept je divan.

    ОдговориИзбриши