Translate

уторак, 21. јун 2016.

Ombre cheesecake

Sastojci :
za koru:

 100 g putera,
300 g mlevenog Oreo  keksa, 
2 kašike prah šećera,
1 dl coca-cole

Za fil:

2 čaše kisele pavlake,
0,5 l slatke pavlake,
300 g neslanog kajmaka,
150-200 g prah šećera,
2 kesice želatina,
100 g borovnica,
300 g malina,
250 g jagoda,
150 g slatke pavlake

Pomešati keks, puter, šećer i koka kolu i kad masa bude ujednačena ravnomerno je rasporediti po dnu kalupa prečnika 25cm. Umutiti slatku pavlaku, dodati kajmak, kiselu pavlaku i prah šećer. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode(pogledati upustvo na  kesici) i kada nabubri zagrejati dok ne postane tečan(ne sme da provri). U fil dodati rastopljen želatin, sjediniti, a zatim fil podeliti na tri jednaka dela.  U prvi deo dodati izgnječene borovnice, u drugi ispasirane maline a u treći ispasirane jagode. Preko kore sipati fil od borovnice, zatim fil od maline i na kraju fil od jagoda.Preko poslednjeg sloja staviti umućenu slatku pavlaku.

Нема коментара:

Постави коментар