Translate

уторак, 21. јун 2016.

Pita a la Viktorija




Sastojci :

500 g lisnatog testa, 
500 g pečenog pilećeg ( ili svinjskog )mesa ,
 2 dl kisele pavlake, 
100 g šargarepe, 
50 g paprike,
100 g tikvice,
100 g paradajza, 
100 g crnog luka,
100 g graška,
1 jaje,
 vegeta,
bosiljak,
ulje

Sitno iseckati crni luk i šargarepu pa staviti da se dinsta na malo ulja.Grašak obariti u slanoj vodi.Papriku, paradajz i tikvice iseckati na sitnije kockice pa dodati u izdinstani crni luk i šargarepu i sve mešati dok povrće ne omekša.Potom dodati pečeno iseckano meso , skuvani i oceđeni grašak pa još malo mešati i začiniti vegetom i bosiljkom.Skloniti sa šporeta malo prohladiti i umešati kiselu pavlaku i umućeno jaje.Lisnato testo rastanjiti pa jedan deo staviti u četvrtasti pleh, preko naneti fil i preklopiti sa drugim delom rastanjenog lisnatog testa.Krajeve testa pritisnuti viljuškom da se ivice slepe, da fil tokom pečenja ne bi iscureo, pa odozgo na nekoliko mesta izbosti viljuškom i staviti u zagrejanu rernu da se pita peče na 200 stepeni dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар