Translate

уторак, 21. јун 2016.

Tortilja sa tikvicama

Sastojci:

1 pakovanje tortilja,
1 manja tikvica, 
1 glavica crnog luka, 
2 čena belog luka, 
4 viršle,
2 paprike,
1 dl mleka,
150 g tvrdog sira,
2 čaše kisele pavlake,
3 jajeta,
so,
 biber,
ulje.

Oguliti tikvice i iseckati na sitne kockice.Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju zajedno sa tikvicama.Paprike očistiti od semenki ,sitno iseckati i propržiti u drugom tiganju sa seckanim belim lukom pa sastaviti sa crnim lukom i tikvicama.Viršle obariti, naseckati i sjediniti sa sastavljenim filovima.Dodati jednu čašu kisele pavlake i 1 jaje , sve lepo promešati i posoliti i pobiberiti po ukusu.Na svaku tortilju naneti fil preko staviti narendani kačkavalj pa umotati i ređati u podmazani pleh.Nakon toga preostalu kiselu pavlaku umutiti sa 2 jaja i preliti preko tortilja i zapeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар