Translate

петак, 22. јун 2018.

Kremasti valovi od breskve





Sastojci za koru

2,5 dl vode,
 50 gr maslaca ( ili margarina ),
prstohvat soli,
150 gr brašna Čeković mlin,
1 kesica praška za pecivo, 
4 jaja,  

Fil :
 
1 l mleka, 
3 pudinga od vanile, 
10 kašika šećera , 
1 kesica vanilin šećera , 
250 g margarina,
 300 g breskva, 
200 g šlaga.

U dublju šerpu sjediniti vodu , maslac , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Testo staviti na podmazani pleh i rastanjiti pa ga odozdo podizati prema gore da se dobiju talasi.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru ohladiti i preseći na pola
Rastvoriti puding sa malo mleka a ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil . Skloniti sa šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa pudingom pa naneti preko kore potom poređati breskve a preko njih umućeni šlag.Preko šlaga staviti drugu koru.




Нема коментара:

Постави коментар