Sastojci za koru
2,5 dl vode,
50 gr maslaca ( ili margarina ),
prstohvat soli,
150 gr brašna Čeković mlin,
1 kesica praška za pecivo,
1 kesica praška za pecivo,
4 jaja,
Fil :
1 l mleka,
3 pudinga od vanile,
10 kašika šećera ,
1 kesica vanilin šećera ,
250 g margarina,
300 g breskva,
200 g šlaga.
U
dublju šerpu sjediniti vodu , maslac , so i prašak za pecivo pa staviti
na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom
mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz
ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti
mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Testo staviti na
podmazani pleh i rastanjiti pa ga odozdo podizati prema gore da se
dobiju talasi.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Pečenu koru
ohladiti i preseći na pola
Rastvoriti puding sa malo mleka a
ostatak sjediniti sa šećerom i vanilin šećerom pa staviti da se
kuva.Kada počne da vri dodati puding i skuvati gust fil . Skloniti sa
šporeta i ohladiti.Penasto umutiti margarin i sjediniti sa pudingom pa
naneti preko kore potom poređati breskve a preko njih umućeni šlag.Preko
šlaga staviti drugu koru.
Нема коментара:
Постави коментар