Sastojci :
500 ml mleka,
prstohvat soli,
200 g palente,
200 g sira,
200 g šunke,
200 g sira,
200 g šunke,
1 jaje,
100 g brašna Čeković mlin,
50 g prezle,
ulje za prženje
Mleko sipati u dublju šerpu,dodati prstohvat soli i kada počne da ključa zakuvati palentu na uobičajeni način, mešajući svo vreme. Kad se palenta skuvala preručiti je u odgovarajući četvrtasti pleh da debljina palente bude 1 cm i ostaviti da se ohladi.Ohlađenu palentu iseći na kocke 4x4 cm.Na svaku kockicu staviti parče sira i kolutić šunke smotan na četvrine i premazan sirom. Pokriti drugom kockom palente i blago pritisnuti sa svih strana. Svaku kocku uvaljati prvo u brašno, zatim jaje i na kraju u prezle.Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne uhvati lepu rumenu boju. Rešatkastom kašikom izvaditi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
ulje za prženje
Mleko sipati u dublju šerpu,dodati prstohvat soli i kada počne da ključa zakuvati palentu na uobičajeni način, mešajući svo vreme. Kad se palenta skuvala preručiti je u odgovarajući četvrtasti pleh da debljina palente bude 1 cm i ostaviti da se ohladi.Ohlađenu palentu iseći na kocke 4x4 cm.Na svaku kockicu staviti parče sira i kolutić šunke smotan na četvrine i premazan sirom. Pokriti drugom kockom palente i blago pritisnuti sa svih strana. Svaku kocku uvaljati prvo u brašno, zatim jaje i na kraju u prezle.Pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne uhvati lepu rumenu boju. Rešatkastom kašikom izvaditi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
Нема коментара:
Постави коментар