Translate

субота, 8. децембар 2018.

Integralne kifle




Sastojci :

300 g  ražanog brašna Čeković mlin
300 g brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
400 g belog brašna Čeković mlin
1 dl ulja
100 g pahuljica ( ovsenih ili ražanih )
25 g susama
25 g lana
25 g suncokreta
25 g kima
2 male kašike soli
1 kvasac
voda po potrebi

Kvasac preliti sa malo tople vode i ostaviti da se otopi.
U dublju posudu pomešati sve vrste brašna , so i ulje pa dodati kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti da naraste na toplom mestu .Kada je testo naraslo premesiti i ostaviti da još jednom naraste.Pomešati pahuljice , susam , lan i suncokret pa podeliti na dva dela.Naraslo testo preručiti na radnu površinu i u njega umesiti jednu polovinu pripremljenih semenki , potom praviti manje loptice pa rastanjiti oklagojom i uviti u kiflu.Svaku kiflu uvaljati u drugu polovinu semenki i ređati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kifle dok ne porumene.








Нема коментара:

Постави коментар