Translate

субота, 1. децембар 2018.

Pogača




Sastojci :


  500 g brašna Čeković mlin
    250-300 ml toplog mleka
    25 g svežeg  kvasca
    1 kašika soli
    1 kašičica šećera
  

Kvasac pomešati sa šećerom,malo vode i kašikom brašna pa ostaviti na toplom da se aktivira.U dublju posudu sjediniti brašno i so pa potom dodati aktivirani kvasac i sve zamesiti sa toplim mlekom .Mesiti testo da se ne lepi za ruke pa ga prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.
Naraslo testo prebaciti na radnu površinu i premesiti.
U odgovarajućoj tepsiji staviti pripremljeno testo da još malo naraste pa potom viljuškama okrenutim na kontra stranu (spojene leđa o leđa )praviti šare i staviti da se hleb peče na 200C kako bi korica blago porumenela i poprimila zlatno žutu boju.





1 коментар: