Sastojci :
3-4 batata,
100 g prosa,
4-5
pečurki,
2 kašike tamari sosa,
1 kašika golica i suncokreta,
1/2 kašike
karija,
po ukusu himalajske soli i začina.
Batat preseći po dužini, premazati maslinovim uljem i peći u rerni na 200-220 stepeni dok ne postane mekan. Za to vreme skuvati proso. Skuvani i oceđeni proso pomešati sa seckanim pečurkama, karijem, tamari sosom, golicama, suncokretom, začiniti po ukusu i ostaviti da se ukusi izmešaju.
Kada je batat gotov, kašikom vaditi sredinu, izgnječiti je viljuškom i pomešati sa filom. Puniti korpice batata, odgore posuti čistim prosom i ukrasiti maslinama. Zapeći sve zajedno još koji minut i ukrasiti seckanim peršunom i pečurkama.
Batat preseći po dužini, premazati maslinovim uljem i peći u rerni na 200-220 stepeni dok ne postane mekan. Za to vreme skuvati proso. Skuvani i oceđeni proso pomešati sa seckanim pečurkama, karijem, tamari sosom, golicama, suncokretom, začiniti po ukusu i ostaviti da se ukusi izmešaju.
Kada je batat gotov, kašikom vaditi sredinu, izgnječiti je viljuškom i pomešati sa filom. Puniti korpice batata, odgore posuti čistim prosom i ukrasiti maslinama. Zapeći sve zajedno još koji minut i ukrasiti seckanim peršunom i pečurkama.
Нема коментара:
Постави коментар