Translate

петак, 16. септембар 2016.

Obrnuti hrono hleb










Sastojci :

200 g ražanog brašna,
200 g speltinog brašna,
100 g ječmenog brašna,
1,5 kašičica soli,
1 kašičica sode bikarbone,
2 kašičice praška za pecivo,
2 kašike maslinovog ulja, oko 
400 militara kisele vode,
2 kašike suncokreta, 
2 kašike golice,
2 kašike lana ,
2 kašike susama.

U dublju posudu sastaviti ražano, speltino i ječmeno brašno,potom dodati so, sodu bikarbonu,pecivo,maslinovo ulje,1 kašiku suncokreta,1 kašiku golice, 1 kašiku lana i 1 kašiku susama pa sve zamesiti sa kiselom vodom.Smesa treba da bude gusta, ali ipak i tečna, koliko da se može spatulom kroz nju proći. Otprilike kao ukuvana palenta.Okruglu modlu ili šerpu nauljiti pa staviti ostatak semenki a onda kašikom staviti testo i mokrim rukama poravnati.Zagrejati rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta pa potom smanjiti na 150 i peći još 45 minuta.Pečeni hleb izvaditi iz rerne i preručiti na veći tanjir.



Нема коментара:

Постави коментар