Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Ledeni čoko pirinač




Sastojci:

200 g pirinča,
9 dl mleka,
100 g šećera,
1 vanilin šećer,
2 dl slatke pavlake,
10 g želatina,
1 kašika ruma,
300 g jagoda,
100 g čokolade,
50 g putera.

Pirinač očistiti,oprati i preliti mlekom,dodati šećer i vanilin šećer pa kuvati na umerenoj temperaturi dok tečnost ne uvri uz povremeno mešanje.Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.Umešati ga u topao pirinač i mešati da se rastopi,dodati rum i ostaviti da se ohladi.Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag,pa umešati u ohlađeni pirinač i dodati seckane jagode.Duguljast kalup obložiti celofanom,pa preručiti pirinač,poravnati i staviti u fružider da se ohladi i stegne.Kada je pirinač ohlađen ,izvrnuti na tacnu pa preliti sa sastavljenom čokoladom i puterom koji su otopljeni.



Нема коментара:

Постави коментар