Translate

уторак, 27. септембар 2016.

Krem sa breskvama i sirom





Sastojci:

3 žumanceta,
150 g šećera u prahu,
3 dl slatke pavlake,
250 g maskarpone sira,
1 šipka vanile,
8 piškota,
6 bresaka,
1/2 limuna,
0,5 dl vermuta.

 Sjediniti žumanca sa 100 g šećera u prahu i 1 dl slatke pavlake pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne zusne. Potom skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.Šipku vanile uzdužno preseći, a zatim sastrugati sredinu i dodati u fil od žumanaca.Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag te sjediniti sa maskarpone sirom. Dodati u krem od žumanaca i polako promešati.Piškote iseći na kockice.Breskve očistiti od koštica i takođe iseći na kockice. Posuti ih preostalim šećerom, dodati vermut i sok od limuna pa promešati.U 4 staklene čaše rasporediti polovinu seckanih piškota, zatim sipati malo fila i posuti sa malo oceđenih bresaka. Isti postupak ponoviti još jednom. Završiti filom i dekorisati po želji.


Нема коментара:

Постави коментар