Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa,
150 g pečenih mlevenih badema,
150 g kukuruznog brašna,
1/2 kašičice mlevene paprike,
prstohvat belog luka u prahu,
4 belanceta,
mešavina začina,
1 limun,
ulje,
600 g krompira
Pileće belo meso iseći na trake širine.Sjediniti mlevene bademe, kukuruzno brašno, mlevenu papriku, beli luk u prahu i mešavinu začina po ukusu. Belanca umutiti u čvrst sneg.Pleh obložiti papirom za pečenje i poprskati uljem. Trake piletine uvaljati u belanca, a potom u pripremljenu smesu od badema i slagati na papir za pečenje. Odgore poprskati sa malo ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni oko 35 min. Krompir oguliti i iseći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo. Štapiće poprskati limunovim sokom.
Нема коментара:
Постави коментар