Sastojci:
6 jaja,
5 šargarepa,
5 kiselih krastavčića,
400 g pica šunke,
2 zdenka sira,
50 g želatina,
2 kocke za supu,
5 dl vode.
Šargarepu obariti i ocediti, a jaja tvrdo skuvati. Skuvana,oljuštena i ohlađena jaja iseći na kolutove, šargarepu izrendati a kisele krastavčiće sitno iseckati. Na dno tepsije poređati jaja, posuti šargarepom, pa preko staviti krastavčiće.Pica šunku premazati zdenka sirom i uviti u rolne pa poređati preko krastavčića.U odgovarajuću posudu staviti 5 dl vode i kuvati na umerenoj vatri. Kada provri, dodati kocke za supu i kuvati. Umutiti prethodno razmućen želatin prema uputstvu sa kesice i kuvati 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.Prohlađenu supu sipati preko povrća i staviti u frižider da se dobro stegne.
Šargarepu obariti i ocediti, a jaja tvrdo skuvati. Skuvana,oljuštena i ohlađena jaja iseći na kolutove, šargarepu izrendati a kisele krastavčiće sitno iseckati. Na dno tepsije poređati jaja, posuti šargarepom, pa preko staviti krastavčiće.Pica šunku premazati zdenka sirom i uviti u rolne pa poređati preko krastavčića.U odgovarajuću posudu staviti 5 dl vode i kuvati na umerenoj vatri. Kada provri, dodati kocke za supu i kuvati. Umutiti prethodno razmućen želatin prema uputstvu sa kesice i kuvati 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.Prohlađenu supu sipati preko povrća i staviti u frižider da se dobro stegne.
Нема коментара:
Постави коментар