Sastojci :
300 g mladog sira,
200 g plavog patlidžana,
200 g tikvice,
2 crvene paprike,
1 glavica zelene salate,
5 kašika balzamiko sirćeta,
1 dl maslinovog ulja,
1 kašičica žutog šećera,
mešavina začina.
Listove zelene salate razdvojiti i oprati,a potom iseckati na krupne komade.Plavi patlidžan i tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove.Paprike odvojiti od peteljke i semena,a zatim iseckati na kockice.Mladi sir iseći na tanje kocke.U gril tiganj sipati malo maslinovog ulja,a potom u njemu pržiti mladi sir sa obe strane da porumeni.Izvaditi sir iz tiganja pa dodati još malo maslinovog ulja i propržiti patlidžan, tikvice i paprike sa obe strane dok ne porumene.U većoj posudi sjediniti zelenu salatu, prženi patlidžan, tikvice, paprike i mladi sir.Posebno umutiti preostalo maslinovo ulje, balzamiko sirće,žuti šećer i mešavinu začina pa preliti preko povrća.
1 kašičica žutog šećera,
mešavina začina.
Listove zelene salate razdvojiti i oprati,a potom iseckati na krupne komade.Plavi patlidžan i tikvice zajedno sa korom iseći na kolutove.Paprike odvojiti od peteljke i semena,a zatim iseckati na kockice.Mladi sir iseći na tanje kocke.U gril tiganj sipati malo maslinovog ulja,a potom u njemu pržiti mladi sir sa obe strane da porumeni.Izvaditi sir iz tiganja pa dodati još malo maslinovog ulja i propržiti patlidžan, tikvice i paprike sa obe strane dok ne porumene.U većoj posudi sjediniti zelenu salatu, prženi patlidžan, tikvice, paprike i mladi sir.Posebno umutiti preostalo maslinovo ulje, balzamiko sirće,žuti šećer i mešavinu začina pa preliti preko povrća.
Нема коментара:
Постави коментар