Translate

уторак, 15. новембар 2016.

Čikita krmenadle





Sastojci :

4 krmenadle,
3 veća krompira,
400 g šampinjona,
30 g putera,
1 kisela pavlaka,
4 banane,
sok od pola limuna,
1 jaje,
100 g brašna,
1 kašika svežeg peršuna,
ulje,
so,
biber

Krmenadle posoliti i pobiberiti po ukusu pa ispržiti u tiganju na ulju.Krompir oljuštiti,iseći na kockice i staviti da se kuva.Očistiti i iseckati šampinjone pa pržiti na puteru dok ne omekšaju.Posolititi i pred kraj umešati kiselu pavlaku.Banane oljuštiti, preseći na pola i preliti limunovim sokom kako ne bi potamnele pa uvaljati ih prvo u brašno ,umućeno jaje pa u prezle i pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju lepu rumenu boju sa svih strana.Skuvani krompir ocediti od vode,posoliti,posuti seckanim peršunom i uljem.Sve promešati da sastojci ravnomerno rasporede.Na veći tanjir servirati meso, krompir,pohovane banane i dinstane šampinjone.

Нема коментара:

Постави коментар