Sastojci :
260 grama heljdinog brašna,
110 grama putera,
dve kašičice praška za pecivo,
pola kašičice sode bikarbone,
kašičica soli,
1 kiselo mleko.
1 kiselo mleko.
50 g crnih maslina,
kim,
1 belance.
Puter naredndati.U dublju činiji pomešati sve suve sastojke, a onda dodati narendani puter. Sve mesiti varjačom dok smesa ne postane sipkava .Zatim u smesu staviti kiselo mleko i seckane masline pa rukama je doraditi. Kada se dobije homogeno testo koje se ne lepo formirati loptu ,prekriti celofanom i staviti u frižider da se ohladi oko pola sata. Treba da dobijete homogenu masu, koja se ne lepi baš previše. Formirate loptu, pokrijte je celofanom i stavite u frižider:Posle pola sata testo preručiti na radnu površinu i pomoću oklagije rastanjiti testo na debljinu prsta.Pomoću okrugle manje ili bilo koje druge modle vaditi oblike i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Belance blago umutiti pa premazati svaki skonsi i posuti ga kimom.Peću u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
kim,
1 belance.
Puter naredndati.U dublju činiji pomešati sve suve sastojke, a onda dodati narendani puter. Sve mesiti varjačom dok smesa ne postane sipkava .Zatim u smesu staviti kiselo mleko i seckane masline pa rukama je doraditi. Kada se dobije homogeno testo koje se ne lepo formirati loptu ,prekriti celofanom i staviti u frižider da se ohladi oko pola sata. Treba da dobijete homogenu masu, koja se ne lepi baš previše. Formirate loptu, pokrijte je celofanom i stavite u frižider:Posle pola sata testo preručiti na radnu površinu i pomoću oklagije rastanjiti testo na debljinu prsta.Pomoću okrugle manje ili bilo koje druge modle vaditi oblike i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Belance blago umutiti pa premazati svaki skonsi i posuti ga kimom.Peću u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар