Translate

понедељак, 14. новембар 2016.

Slane krofne trista čuda




Sastojci
Za krofne:

2,5 dl vode ,
50 g maslaca ( ili margarina ),
prstohvat soli,
150 g brašna,
1 kesica praška za pecivo,
4 jaja

Fil :

1 kesa mešavine za rusku salatu,
5 kiselih krastavčića,
300 g majoneza,
200 g šunke,
100 g šećerca.

Za tzatzili sos:

1 čaša kiselog mleka,
2-3 kisela krastavčića ,
2 čena belog luka,
so

Ostalo:

400 g roštilj mlevenog mesa,
čeri paradajz,
zelena salata,
susamovo ulje

U dublju šerpu sjediniti vodu , maslac , so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Pomoću šprica za šlag istiskivati po malo testa i ređati u podmazani pleh vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste.Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni.
U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će krofne odmah splasnuti.
Od roštilj mesa praviti manje loptice i pržiti na velom susamovom ulju sa obe strane da dobije lepu braon boju.Mešavinu za rusku i šećerac skuvati.Potom ocediti, ohladiti i sastaviti sa seckanim krastavčićima ,šunkom i majonezom.U dublju posudu staviti kiselo mleko pa dodati seckane krastavčiće ,sitno seckani beli luk i so.
Krofnama iseći vrhove pa puniti ruskom salatom,preko nje staviti lopticu mesa,preliti tzatziki sosom,ukrasiti listom zelene salate i čeri paradajzom pa poklopiti isečenim vrhom.Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.

Нема коментара:

Постави коментар